Jongeren- en kindercoach Amersfoort
Judtih Dibbet

Mijn naam is Judith Dibbet. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, heb ik er 12 jaar geleden voor gekozen om mijn hart te volgen en de keus te maken om als leerkracht in het basisonderwijs te gaan werken. Na alle opgedane levenservaringen, opleidingen en trainingen is het voor mij nu de tijd om mij naast het lesgeven in te gaan zetten als kinder- en jongerencoach.

De afgelopen 3 jaar ben ik werkzaam op een school, waarbij het onderwijs is gebaseerd op de 7 gewoonten van effectiefleiderschap van Steven Covey. De trainingen en de inmiddels opgedane ervaringen in de groepen hebben mij veel inzichten gegeven hoe je kinderen kunt laten inzien en ervaren waar hun kwaliteiten en talenten liggen. Door deze bewustwording kunnen de kinderen/jongeren hun kwaliteiten en talenten steeds opnieuw inzetten als hulpbronnen bij de levenslessen die ze op hun pad tegenkomen.

Over de Paarse Giraf

Deze naam heb ik gekozen omdat een giraf door zijn lengte overzicht heeft over het geheel en ver vooruit kan kijken. Ook straalt een giraf door zijn elegante manier van lopen een bepaalde zekerheid, maar ook rust uit. De giraf heeft een paarse kleur gekregen om te laten zien dat alles mogelijk is. En natuurlijk omdat ik de giraf het mooiste dier vind van het hele dierenrijk en dat mijn lievelingskleur paars is.

Nog meer over de giraf

Wereldwijd komen we in geweldloos communiceren een giraf als metafoor tegen, omdat giraffen het grootste hart van alle landdieren hebben (zo’n 20 kilo). Zij herinneren ons eraan dat we verbinding kunnen zoeken vanuit ons hart. Empathisch kunnen zijn. Zij hebben ook een lange nek, een metafoor voor ver voor je uit kunnen kijken. Het betekent dat het belangrijk is, als we iets zeggen of doen, om ons bewust te zijn van de consequenties daarvan op lange termijn. Het gaat erom volledig aanwezig te zijn bij ons doen en laten, weten dat iedere actie een reactie oproept. Als we er bewust voor kiezen om in het leven te reageren vanuit compassie, vrede en harmonie, dan vervullen we ook onze eigen behoeften met de kwaliteiten van de giraf.