Jongeren- en kindercoach Amersfoort
Judith Dibbet

Mijn naam is Judith Dibbet. In april 2017 ben ik gestart als kinder- en jongerencoach met De Paarse Giraf. Na alle opgedane levenservaringen, werkervaring in het bedrijfsleven en de laatste 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs, was het voor mij tijd om een nieuw pad in te slaan.

Met veel enthousiasme heb ik als leerkracht op verschillende basisscholen en in gevarieerde groepen voor de klas gestaan. Tijdens deze periode zag ik ook meerdere kinderen die worstelden met hun identiteit, hun eigenwaarde en hun gevoelswereld en de impact die dat heeft op deze kinderen. Ook zag ik ouders met zorgen en vele vraagtekens over het welbevinden van hun kind. Gaandeweg wilde ik meer voor deze kinderen en hun ouders kunnen betekenen.

Door opleidingen en trainingen ben ik mij gaan specialiseren om kinderen individueel te begeleiden op sociaal en emotioneel gebied. En nog steeds leer ik bij door trainingen, workshops en andere bijeenkomsten. Maar mijn grootste leermomenten liggen bij de ervaringen die ik opdoe tijdens het coachen zelf. Wat een prachtig beroep mag ik uitoefenen. Inmiddels heb ik al heel wat kinderen en jongeren mogen coachen en vind ik het fijn om te zien wat de individuele begeleiding kinderen, jongeren en hun ouders brengt.

Naast het coachen geef ik 2 ochtenden in de week remedial teaching aan kinderen uit verschillende groepen op een basisschool. Hierbij begeleid ik de kinderen individueel op dat vakgebied waar zij moeite mee hebben. Ook ondersteun ik deze kinderen bij het ontwikkelen van hun denk- en gedragsvaardigheden.

Over de Paarse Giraf

Deze naam heb ik gekozen omdat een giraf door zijn lengte overzicht heeft over het geheel en ver vooruit kan kijken. Ook straalt een giraf door zijn elegante manier van lopen een bepaalde zekerheid, maar ook rust uit. De giraf heeft een paarse kleur gekregen om te laten zien dat alles mogelijk is. En natuurlijk omdat ik de giraf het mooiste dier vind van het hele dierenrijk en dat mijn lievelingskleur paars is.

Nog meer over de giraf

Wereldwijd komen we in geweldloos communiceren een giraf als metafoor tegen, omdat giraffen het grootste hart van alle landdieren hebben (zo’n 20 kilo). Zij herinneren ons eraan dat we verbinding kunnen zoeken vanuit ons hart. Empathisch kunnen zijn. Zij hebben ook een lange nek, een metafoor voor ver voor je uit kunnen kijken. Het betekent dat het belangrijk is, als we iets zeggen of doen, om ons bewust te zijn van de consequenties daarvan op lange termijn. Het gaat erom volledig aanwezig te zijn bij ons doen en laten, weten dat iedere actie een reactie oproept. Als we er bewust voor kiezen om in het leven te reageren vanuit compassie, vrede en harmonie, dan vervullen we ook onze eigen behoeften met de kwaliteiten van de giraf.